Teleház és eMagyarország Pont

 

e-Magyarország pont

Az Európai Unió 1999 decemberében hozta nyilvánosságra az eEurope – kezdeményezést, melyet a köznyelvben eEurope – Információs Társadalmat Mindenkinek stratégiaként emlegettek. Ez a dokumentum a korábbi Bangermann- jelentésben foglaltakhoz képest szemléletbeli változást tükrözött: elutasította az információs fejlődés kizárólag gazdaságközpontúságát és a társadalmi érzékenységet hangsúlyozva az életminőség javítását és a társadalom információs fejlődésbe való bevonását tűzte ki célul. Csatlakozva ezen célokhoz 2003-ben hazánkban is elindult az eMagyarország Program.

A Program célja:

·         az Internet-elérés kiterjesztése az ország teljes területén, főként a kevésbé, vagy egyáltalán nem ellátott területekre (falvak, hátrányos helyzetű települések) fókuszálva.

·         amíg az állampolgárok jelentős részének otthonában technikai vagy anyagi okokból nincs lehetőség a szélessávú Internet-hozzáférés kialakítására, addig az ország egész területén elérhető, közösségi Internet-hozzáférési pontok biztosítsák a világháló használatát.

 

Könyvtárunk eMagyarország pontja:

Felnőtt könyvtár, (eMagyarország pont ID:670)
 

Könyvtárunk eTanácsadói:

Szigeti Bernadett, eTanácsadó ID:823
 

Az eMagyarország Centrum elérhetőségei:

NT Nemzetközi Technológiai Nonprofit Közhasznú Kft.
Székhely: 1063 Budapest, Munkácsy M. utca 16.,
Telephely: 1068 Budapest, Dózsa Gy. út 86/B
Telefon: +36 (1) 413- 7751
Fax: (06-1-) 321-7819
Skype név: emagyarorszagcentrum
E-mail: info@emagyarorszag.hu
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00752-2009
Levelezési cím: NT Nonprofit Közhasznú Kft., 1398, Budapest, Pf. 570

Ajánló

Ugron Zsolna: Hét évszak - Receptek és történetek

Ugron Zsolna: Hét évszak - Receptek és történetek Kiadó:BOOOK KIADÓ KFT Ugron Zsolna az Úrilányok Erdélyben című könyvével vált ismertté - az önéletrajzi ihletésű, szellemes, anekdotákkal és receptekkel fűszerezett regény az elmúlt évek egyik bestsellere volt. Később az írónő főzőműsorban is népszerűsítette az erdélyi konyha alapjain nyugvó, de a 21. század igényeihez igazított receptjeit, most pedig első ízben tárja az olvasók elé írott formában is kedvenc ételeit. A Hét évszak - receptek és történetek c. kötetben a szerző hét nagy fejezetben 7-7 receptet ajánl mindazoknak, akik szeretnék egy igazi, hagyományos ételsorral elkápráztatni vendégeiket. A receptek döntő többsége természetesen önmagában is működik, sőt: fejezeten belül és azon kívül is könnyen variálható egymással. A 7 ételsorhoz tartozó 49 receptet szemet gyönyörködtető fotók, valamint az írónőtől megszokott stílusú novellák egészítik ki.